Гучний скандал: Україна перевірить - з ким вона підписала консорціум відносно LNG-терміналу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гучний скандал: Україна перевірить - з ким вона підписала консорціум відносно LNG-терміналу

Енергетика
11728
Україна перевіряє наявність повноважень у представника іспанської сторони при підписанні рамкової угоди про створення консорціуму з будівництва LNG-терміналу в Одеській області, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.
“Було підписано декілька документів. Підписував представник іспанської компанії. Зараз виконуються технічні питання, пов’язані з тим, чи було у нього доручення”, – сказав він журналістам у середу в Києві.
У документах, розданих пресі під час церемонії підписання угоди в понеділок в Києві, підписантом з іспанської сторони значився генеральний директор із зовнішніх зв’язків компанії Gas Natural Fenosa (Іспанія) Джорді Гарсіа Табернеро.
Проте пізніше Gas Natural Fenosa заявила, що її представники не брали участь в церемонії, а сама компанія не планує брати участь в консорціумі з будівництва LNG-терміналу в Україні і їй нічого не відомо про цей проект.
У свою чергу, прес-служба Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України поширила повідомлення, в якому наголосила: рамкову угоду щодо консорціуму підписав саме представник Gas Natural Fenosa. У той же час прес-служба навела інше ім’я підписанта – Джорді Сарда Бонвехі (Jordi Sarda Bovehi).
За даними агентства “Інтерфакс-Україна”, особа, що підписала документ з іспанської сторони, у вересні відвідувала майданчик будівництва LNG-терміналу в Одеській області під іменем Джорді Сарда Бонвехі і як представник компанії Enagas SA (Іспанія) в Україні.
Раніше Enagas була частиною групи Gas Natural Fenosa. Однак, зі зміною європейського законодавства, група продала свої акції Enagas: на сьогодні 85% цієї компанії вільно торгуються на біржі.
Як повідомлялося, Enagas SA, найбільший гравець на газовому ринку Іспанії, експлуатує мережу газопроводів, а також низку LNG-терміналів в цій країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас