РФ не буде скорочувати частку євро у своїх резервах, незважаючи на кризу в Європі - Медведєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ не буде скорочувати частку євро у своїх резервах, незважаючи на кризу в Європі - Медведєв

Валюта
272
Росія не буде скорочувати частку євро в своїх резервах, незважаючи на кризу в Європі.
Про це він сказав на спільній прес-конференції з французьким прем’єром Жаном-Марком Ейро.
Він повідомив, що близько 42% валютних резервів Росії номіновані в євро.
«Це великі гроші, тому що в Росії великі валютні запаси. Ми не збираємося нічого переглядати, тому що ми впевнені в силі абсолютної більшості економік, що входять в єврозону», – сказав він.
«РФ, уряд Росії бажає всіляких успіхів ЄС, державам, які входять в євро, в стабілізації ситуації. Ми дійсно дуже близькі партнери», – сказав Д.Медведєв і додав, що взаємний товарообіг Росії і ЄС становить 400 млрд євро.
Російський прем’єр підкреслив, що дуже добре, що світ прийшов до економічної кризи 2008 року в ситуації, коли є не тільки долар, але ще одна дуже потужна резервна валюта.
«Євро втратити не можна. Якщо ми залишимося перед обличчям нових криз з однією-двома резервними валютами – це загрожує міцності всієї економічної конструкції, всьому економічному світовому порядку», – сказав він.
Нагадаємо, 16 листопада президент Росії Володимир Путін на спільній прес-конференції в Москві з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив про свою впевненість у тому, що складності в зоні євро будуть подолані.
«Ми не піддаємо ніякому сумніву життєздатність Європейського Союзу і європейської валюти. Інакше б не тримали 40% наших золотовалютних резервів, а вони за обсягом треті в світі, в євро. Впевнені, що складнощі буде подолано», – сказав В.Путін.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас