Голова НБУ: незабаром гривня може продовжити зміцнюватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова НБУ: незабаром гривня може продовжити зміцнюватися

Валюта
5179
Нинішній курс гривні до долара, який зростав кілька днів поспіль, не межа, і незабаром гривня може продовжити зміцнюватися, вважає голова Національного банку України Сергій Арбузов.
Так, відповідаючи під час ефіру на телеканалі ICTV на запитання про можливе посилення національної валюти і межу, до якої вона може підвищитися, голова НБУ заявив: «Ми живемо в умовах ринкових відносин, саме ринок керує курсом, але я вважаю, що нинішній рівень не межа, я вважаю, що курс буде рухатися».
При цьому чиновник стверджує, що регулятор не перейшов до механізму гнучкого курсоутворення і не планує відпускати гривню у «вільне плавання».
НБУ буде рішуче боротися з тими банками, які притримують продаж валюти громадянам, запевнив також Арбузов телеглядачів.
«Багато банків сьогодні мають проблеми з цим. Ми проводимо перевірки. Якщо знаходимо таку ситуацію – деякі банки втрачають ліцензію», – заявив голова НБУ.
Разом з тим, один з наймолодших голів центробанків в Європі заявив, що тимчасове зниження курсу гривні, що спостерігалося в середині листопада, відбулося винятково через необґрунтовані панічні настрої населення.
«Я неодноразово говорив, що економічних підстав для знецінення гривні немає, і ми побоюємося тільки паніки. Паніка відбулася – заяви політиків були почуті населенням, і ажіотаж був великим. Паніка дійшла до того, що курс долара виріс на готівковому ринку до 8,35-8,4 грн. На жаль, люди купували іноземну валюту за таким курсом, але сьогодні ситуація бачите яка: гривня почала зміцнюватися, і ті люди, які купували долари, вже почали втрачати», – заявив Арбузов.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас