Іноземних олігархів залишать без пільг у Швейцарії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземних олігархів залишать без пільг у Швейцарії

Казна та Політика
926
У Швейцарії на даний момент готується референдум щодо скасування податкових пільг для іноземців зі значними капіталами, які проживають на території конфедерації.
Органи влади країни визнали дійсними понад 103 тисяч підписів, які були зібрані на підтримку цієї ідеї, за місцевим законодавством для того, щоб питання було винесено на загальне голосування, потрібно зібрати не менше 100 тисяч підписів.
Так, швейцарцям пропонується внести правки до основного закону країни, який скасував би так званий акордний податок, що дозволяє іноземцям, які проживають в Швейцарії, але не займаються в ній ніякою професійною діяльністю, сплачувати податок з фіксованою ставкою.
Повідомляється, що скасування податку поставить під загрозу не менше 22 тисяч робочих місць і може призвести до масового відходу з країни забезпечених іноземців. До їх числа входять засновник компанії IKEA Інгвар Кампрад, співаки Філ Коллінз, Джонні Холлідей, Шарль Азнавур, гонщики F-1 Фернандо Алонсо і Міхаель Шумахер. Останній, у свою чергу, вже пригрозив, що покине Швейцарію у разі скасування подібного податку.
Раніше повідомлялося, що віце-прем’єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прогнозує введення податку на багатство з 2013 року.
За матеріалами:
Euromag.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас