Тим, хто боїться знецінення гривні, допоможе депозит - банкір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тим, хто боїться знецінення гривні, допоможе депозит - банкір

Валюта
8581
НБУ достатньо зважено, хоча йому це й не просто, проводить політику вирівнювання ситуації з попитом на валюту. А тим, хто боїться знецінення гривні, варто звернути увагу на депозити. Таку думку висловив голова правління ТАСкомбанку Володимир Дубєй.
“Для тих, хто боїться знецінення гривні, пропоную порахувати. Наприклад, через рік долар коштуватиме 8,80, тобто на 10% подорожчає. Сьогодні банки пропонують клієнту розмістити річну гривню під 22, а валюту під 7. Проста арифметика: якщо клієнт матиме у валюті депозит, він отримає 7% і якщо долар буде 8,80, то ще 10% спрацює на продажу долара, за рахунок того, що зможе продати долар на 10% дорожче. Разом дуже просто: 7 плюс 10 – 17, а в гривні – це 22 відсотки. Через рік купуємо долар по 8,80 і отримуємо додатковий ефект у 5%”, – зазначив він.
В цілому, зазначив Дубєй, у будь-якої людини, яка розміщує ресурси у банках, є вибір: перший – купити папери Мінфіну через Ощадбанк з прибутковістю 9,2. Другий – розмістити свої заощадження в банках, виходячи з процентних ставок, які йому пропонують банки як в одній, так і в іншій валюті.
“Я не думаю, що найближчим часом різко подешевшає або подорожчає вартість депозитів. Той легкий ажіотаж на міжбанківському ринку, коли міжбанк доходить до дуже серйозних ставок в районі 40 – 45% – це вельми тимчасова річ, крім того, міжбанківське залучення можна вважати джерелом, що формує ресурсну базу банків, яка піде в кредити. Тому, думаю, що ми залишимося в 4 кварталі цього року приблизно на таких же позиціях, на яких і зараз. Найближчим часом, сподіваюся, що ми отримаємо якусь заяву НБУ про те, що нас буде чекати до кінця року і в 2013 році”, – зауважив Дубєй.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас