Бойко заявив про готовність судитися з РФ щодо газових домовленостей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко заявив про готовність судитися з РФ щодо газових домовленостей

Енергетика
1091
Україна готова відстоювати в міжнародних судах свою позицію щодо газових домовленостей з Росією.
Про це в інтерв’ю газеті “Урядовий кур’єр” сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.
“Ми будемо діяти у відповідності з національними інтересами і готові їх відстоювати у Лондоні, Парижі, Стокгольмі. До речі, недавні судові процеси між “Газпромом” і європейськими компаніями закінчилися тим, що суд визнав перемогу європейських компаній”, – сказав Бойко, відповідаючи на запитання про те, чи готова Україна захищати свої права щодо ціни на газ в міжнародних судах.
Бойко також зазначив, що переговори з Росією тривають і позиція України незмінна: влада готова вести переговори стільки, скільки буде необхідно, щоб відстояти інтереси України.
Бойко зазначив, що в переговорному процесі є моменти, в яких сторони зійшлися, але є й моменти, в яких залишається принципова розбіжність думок.
Як повідомляло агентство, раніше екс-Президент Віктор Ющенко закликав владу країни оскаржити в міжнародних арбітражних судах газові домовленості України і Росії.
У вересні Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога закликав Кабінет Міністрів ініціювати перегляд газових контрактів з Росією в Стокгольмському арбітражі з метою зниження ціни на російський газ.
У грудні 2011 р. прем’єр-міністр Микола Азаров допускав, що Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” може звернутися з позовом проти російського “Газпрому” в Арбітражний трибунал Торговельної палати Стокгольма (Швеція) для перегляду умов газових угод від 2009 року у разі невдалих переговорів з Росією.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас