Відшкодування ПДВ «автоматом» потенційно можуть отримувати в 5 більше платників, ніж зараз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відшкодування ПДВ «автоматом» потенційно можуть отримувати в 5 більше платників, ніж зараз

461
З початку року в автоматичному режимі платникам податків відшкодовано майже 20 млрд. грн. податку на додану вартість. Це понад 50 відсотків від загального обсягу відшкодування.
За допомогою автоматичного відшкодування бюджетну компенсацію своєчасно отримали понад 480 платників, що представляють провідні галузі національної економіки: будівельну, гірничо-металургійну, машинобудування, суднобудування, електротехнічну галузь, енергетику, легку та хімічну промисловості, сільське господарство, торгівлю тощо.
Водночас, як зазначають аналітики податкової, кількість претендентів на автоматичну компенсацію могла б бути значно більшою. Головною перешкодою на шляху до цього є низький рівень середньої заробітної плати на підприємствах. Відповідно до вимог для претендентів на отримання автоматичного відшкодування ПДВ, середня зарплата має перевищувати мінімальний рівень не менш ніж у 2,5 рази. За результатами опрацювання декларацій за вересень, цьому критерію не відповідають майже 1,4 тис. платників.
Крім того, 257 платників мають розбіжності між власним податковим кредитом та податковими зобов’язаннями своїх контрагентів, 46 платників – податковий борг, а 30 – не знаходяться за місцем реєстрації або перебувають на стадії банкрутства.
Усунення цих та інших причин підприємствами, які подають заявки на відшкодування податку на додану вартість, збільшило б кількість користувачів «автомату» щонайменше у 5 разів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас