У разі введення податку на обмін валюти реальний курс продажу долара в банку складе 7 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У разі введення податку на обмін валюти реальний курс продажу долара в банку складе 7 грн

Валюта
14101
Введення податку при обміні валюти призведе до активізації чорного ринку, де валюта буде продаватися без урахування податків. Таку думку висловив директор казначейства ТАСкомбанку Андрій Василенко.
За його словами, враховуючи той факт, що сьогодні практично всі, незалежно від того погано це чи добре, зберігають свої заощадження в доларі, Національний банк штучно прищеплює думку про те, що, крім як у гривні, тримати свої заощадження не варто в жодній іншій валюті, тому що все інше буде підлягати оподаткуванню. Таким чином, регулятор прагне стабілізувати ситуацію на валютному ринку і підтримати курс національної валюти.
Але навіть якщо курс буде на рівні 8,20 грн за долар і з урахуванням стягнення 15% податку, реальний курс продажу в банку вийде на рівні 7 грн. Таким чином, це підштовхне населення обмінювати валюту на чорному ринку.
“Цікаво те, що чорний ринок, розуміючи ситуацію, що склалася, також буде реагувати на подібні дії і в підсумку виставить ціну за долар не 8,20 грн, а на рівні 7,20 – 7,50 грн за долар. У підсумку, в найвигіднішому становищі тут опиняється сірий імпорт, який регулярно купує валюту на чорному ринку, і подібне зниження цін на валюту буде їм дуже цікаво. Тож у найближчому майбутньому варто очікувати жорстких заходів стосовно чорного ринку з боку держави. Влада хоче привчити своїх громадян зберігати власні кошти в національній валюті”, – зазначив Василенко.
Експерт також зазначив, що в разі схвалення закону, він вступає в дію через 60 днів з моменту підписання, таким чином, у громадян є можливість обміняти долари на гривню без сплати податків протягом двох місяців. Але важливо пам’ятати, що у разі якщо законопроект набуде чинності, і при цьому курс долара втримати від зростання не вдасться, а населення втратить 15% – цього державі ніхто не пробачить.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас