"Укрзалізниця" недоотримала 317 млн грн компенсації за пільговиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" недоотримала 317 млн грн компенсації за пільговиків

Казна та Політика
307
За 10 місяців поточного року “Укрзалізниця” недоотримала 316,6 млн гривень компенсації за перевезення пільгових категорій пасажирів, повідомляє прес-служба відомства.
Державна адміністрація залізничного транспорту України наполягає на виконанні норм Закону про залізничний транспорт і вимагає погашення заборгованості за перевезення пільгової категорії громадян.
Також “Укрзалізниця” висловлює стурбованість щодо систематичної практики заниження обсягу субвенцій у бюджетах усіх рівнів на компенсацію проїзду пільговиків залізничним транспортом та її невідповідність фактичному обсягу наданих послуг перевезень для пільгових категорій пасажирів.
“Укрзалізниця” пропонує в наступному році закладати суми компенсацій, які відповідають фактично спожитим послугам з перевезення пасажирів, що мають право на пільговий проїзд.
У відомстві відзначають невідповідність фактичного обсягу перевезень сумі коштів, яка передбачена в бюджетах міністерств і облдержадміністрацій на розрахунки перед “Укрзалізницею” за перевезення пільгових категорій населення.
Варто відзначити, що за 10 місяців поточного року залізницями України було перевезено пасажирів пільгових категорій на суму 477,2 млн гривень, а компенсації за вже надані послуги “Укрзалізниця” отримала в розмірі лише 160,6 млн гривень – 33,7% від необхідної суми.
Зокрема, заборгованість облдержадміністрацій становить 171,8 млн гривень (компенсовано 44% від необхідної суми), Міністерства освіти і науки, молоді та спорту – 144,4 млн гривень (у тому числі за проїзд студентів – 106 млн гривень, дітей віком від 6 до 14 років – 38,4 млн гривень, компенсовано за всі пільгові категорії – 14,7%), заборгованість Верховної Ради становить 350 тис. гривень.
Найбільше коштів недоотримала Південно-Західна залізниця (112,8 млн гривень), яка перевезла пільговиків на загальну суму 146,3 млн гривень (компенсовано лише 30% від фактичного обсягу перевезень).
Південна залізниця очікує повернення 54,5 млн гривень (компенсовано 32,8% від загального обсягу), Придніпровська залізниця перевезла пільгових пасажирів на 85 млн гривень і в той же час недоотримала 52 млн. гривень (компенсовано 38,8% від фактичного обсягу перевезень).
Львівська залізниця недоотримала 49,2 млн гривень (компенсовано 41,8% від фактичного обсягу перевезень). Низький рівень розрахунків також і з Донецькою залізницею (виконані послуги з перевезення на 38,9 млн гривень, відсоток погашення – 39,1% від фактичного обсягу перевезень), і з Одеською залізницею (виконано перевезень пільгових категорій на суму 41,3 млн гривень, отримано коштів – 41,3% від фактичного обсягу перевезень).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас