Рада все-таки продовжила мораторій на продаж сільгоспземлі до 2016 - з другої спроби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада все-таки продовжила мораторій на продаж сільгоспземлі до 2016 - з другої спроби

Аграрний ринок
800
Верховна Рада продовжила мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2016 року.
За схвалення законопроекту №11315, яким вводиться мораторій землі до ухвалення закону про її обіг, у відповідній редакції проголосували 269 депутатів за мінімально необхідних 226.
З даною ініціативою виступив депутат Ради від ПР, голова комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Григорій Калетник.
Згідно з ухваленими поправками, мораторій на землю продовжується до 1 січня 2016 року незалежно від ухвалення закону про її обіг.
“Повністю скрізь пишемо про те, що мораторій до не раніше ніж 1 січня 2016 року і в прикінцевих положеннях звертаємося до Кабміну, щоб він підготував відповідний проект закону. Така пропозиція повністю по всьому тексту. Я ставлю на голосування саме таку редакцію”, – сказав голова парламенту Володимир Литвин, коли ставив на голосування законопроект.
З даною пропозицією погодилися і опозиційні депутати.
Як повідомлялося, раніше Рада відмовилася продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення до набрання чинності закону про обіг цієї землі.
Законопроектом передбачалося перенести термін зняття мораторію на купівлю-продаж земельних ділянок сільгосппризначення, запланованого чинним законодавством на 1 січня 2013 року, до законодавчого врегулювання питання обігу цих земель.
2 жовтня Рада також відмовилася продовжити мораторій на продаж сільгоспземлі до 1 січня 2014 року, відхиливши як законопроект №11106 депутата від фракції “Блоку Юлії Тимошенко-Батьківщина” Володимира Яворівського, так і законопроект №11106-1, серед авторів якого значиться голова фракції КПУ Петро Симоненко.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас