Японія виділить $12,3 млрд на підтримку економіки, яка знаходиться в "жалюгідному стані" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія виділить $12,3 млрд на підтримку економіки, яка знаходиться в "жалюгідному стані"

Казна та Політика
430
Уряд Японії витратить 1 трлн ієн ($12,3 млрд) на другий раунд стимулювання для запобігання сповзанню економіки країни в рецесію.
Економіка країни зараз перебуває в жалюгідному стані. Через територіальний конфлікт з КНР, який спричинив за собою бойкот японських товарів, ВВП країни в III кварталі скоротився на істотні 3,5% в річному вирахуванні. Уряд планує підготувати пакет стимулюючих заходів до 30 листопада.
Уряд буде використовувати резервні фонди з бюджету на поточний фінансовий рік, який в Японії закінчиться в квітні 2013 р. Про це повідомив генеральний секретар кабінету міністрів Японії Осаму Фудзімура. Проте раніше міністр економіки Японії Сейдзі Маєхара заявив, що коштів резервних фондів бюджету буде недостатньо для повноцінного стимулювання економіки й уряд повинен скласти додатковий бюджет.
У той же час стало відомо, що Банк Японії не став пом’якшувати грошово-кредитну політику після збільшення обсягів купівлі активів у вересні та жовтні. Тепер увага зосереджена на грудневому засіданні, на якому, як очікується, і буде вжито заходів щодо уповільнення економічного спаду. Обсяг купівлі активів залишився на рівні 66 трлн ієн ($812 млрд), а також не змінилися обсяги кредитування, які збереглися на рівні 25 трлн ієн.
Наприкінці минулого тижня стало відомо про те, що прем’єр-міністр Японії Есіхіко Нода розпустив нижню палату парламенту. Таким чином він домігся ухвалення закону про емісію облігацій з метою скорочення дефіциту, який опозиційні депутати досить тривалий період часу блокували. Влада відзначає, що в поточній ситуації підтримка економіки необхідна в будь-якому випадку.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас