Суспільство сприйме декларування доходів, якщо влада почне жорсткіше контролювати багатих - профспілки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суспільство сприйме декларування доходів, якщо влада почне жорсткіше контролювати багатих - профспілки

Казна та Політика
759
Левова частка неоподатковуваних доходів переводиться у валюту – для незаконного вивезення за кордон, або незаконних операцій всередині країни, придбання чи будівництва нерухомості, придбання елементів розкоші. За відповідного бажання контролюючих та правоохоронних органів ці операції вже мають стати предметом активного реагування.
Поки держава не буде жорсткіше контролювати багатих, велика частина суспільства навряд чи стане вітати введення обов’язкового декларування доходів.
Таку думку озвучив заступник голови Федерації профспілок України Сергій Кондрюк. «Податки повинні платити всі, про це повинна йти розмова і в дитячому садку, і на засіданнях Кабінету Міністрів. Суспільство, ЗМІ повинні створити атмосферу тотальної нетерпимості до неплатників податків, а Феміда повинна відкрито демонструвати невідворотність покарання за невиконання громадського обов’язку зі сплати податків», – зазначив Кондрюк.
При цьому експерт відзначив, що податкову культуру доцільно прищеплювати поступово не тільки старшому, але й молодшому поколінню.
Нагадаємо, що в червні податківці повідомили про намір ініціювати загальне декларування доходів громадян. Якщо Верховна Рада підтримає цю ідею, ДПСУ прогнозує триразове збільшення збору податків з громадян і виведення їх зарплат з «тіні». У податковій службі сподіваються, що відповідні зміни до Податкового кодексу набудуть чинності з 1 січня 2013 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас