ЄС не зміг знайти 25 млн євро для допомоги безробітним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС не зміг знайти 25 млн євро для допомоги безробітним

Казна та Політика
370
Євросоюз заморозив допомогу безробітним у семи країнах співтовариства через відсутність коштів у бюджеті. Про це йдеться в поширеному сьогодні повідомленні Єврокомісії.
“Бюджетному комітету довелося відкласти голосування щодо затвердження Європейським фондом глобалізації коштів на допомогу Австрії, Данії, Іспанії, Італії, Румунії, Фінляндії та Швеції, оскільки Рада ЄС не погодила проект про внесення поправок до бюджету 2012 року, – пояснили в ЄК. – Якщо на переговорах не буде знайдено рішення щодо дефіциту бюджету на 2012 рік, то і в 2013 році ці кошти будуть заблоковані”.
Фінансування у розмірі 25 млн євро призначалося для допомоги більш ніж 5 тис осіб, що втратили роботу в семи країнах ЄС. Однак це виявилося неможливим, оскільки засідання Ради ЄС на рівні міністрів економіки і фінансів 27 країн-членів, присвячене погодженню бюджету Євросоюзу, провалилося, так і не почавшись. Переговори заблокувала комісія з бюджету Європарламенту, яка визнала продовження консультацій в нинішніх умовах безглуздим.
Єврокомісія раніше звернулася до країн ЄС із закликом внести додаткові 8,9 млрд євро до бюджету цього року, щоб забезпечити фінансування низки європейських програм, зокрема, щодо сприяння європейським малим і середнім підприємствам і масштабної програми підтримки студентства “Еразмус Мундус”. Однак держави спільноти, з прямих внесків яких складається бюджет Євросоюзу, у відповідь лише порекомендували Єврокомісії вчитися жити відповідно до коштів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас