У Білорусі зняті всі обмеження щодо приватизації держпідприємств - прем'єр-міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі зняті всі обмеження щодо приватизації держпідприємств - прем'єр-міністр

Казна та Політика
272
У Білорусі знято всі обмеження щодо приватизації державної власності.
Про це заявив сьогодні на пленарному засіданні в рамках Білоруського інвестиційного форуму прем’єр-міністр Білорусі Михайло М’ясникович.
«Будь-яке підприємство може бути приватизоване. За дорученням Президента уряд зняв усі обмеження на приватизацію підприємств державної власності», – підкреслив М. М’ясникович.
«Ключовим питанням є подальший розвиток з використанням нових технологій, залученням інвестицій, інтеграцією в світову економіку», – сказав білоруський прем’єр.
При цьому він зазначив, що виконати річний прогноз щодо отримання 2,5 млрд дол від приватизації уряду не вдасться.
«Але я б не робив з цього трагедії. Ми маємо інші механізми підтримки достатнього рівня золотовалютних резервів», – сказав білоруський прем’єр.
Як повідомлялося, в 2012 році Білорусь планувала залучити 3,8 млрд дол прямих іноземних інвестицій, у тому числі 2,5 млрд дол – за рахунок реалізації приватизаційних проектів.
За даними Міністерства економіки Білорусі, при прогнозі на 2011 рік залучити в економіку прямі іноземні інвестиції (ПІІ) в розмірі 5,4 млрд дол фактично вдалося залучити 1,3 млрд дол, без урахування продажу акцій «Белтрансгазу» за 2,5 млрд дол, або всього 20%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас