На компенсацію різниці в тарифах у держбюджеті передбачено 16 млрд грн - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На компенсацію різниці в тарифах у держбюджеті передбачено 16 млрд грн - експерт

Казна та Політика
233
В Україні в цьому році на компенсацію різниці в тарифах на теплову енергію, послуги централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися і постачалися населенню, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування, в державному бюджеті передбачено 16 млрд грн.
Про це повідомив на прес-конференції голова Союзу власників житла України, екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко.
«16 млрд грн – це те, що закладено в бюджет 2012 року на покриття різниці в тарифах. Частина йде на воду, я вважаю, відсотків 25. А три чверті цієї суми – 12 млрд грн – це ціна питання по теплу. Цю різницю взяв на себе бюджет», – сказав експерт.
За його словами, минулого тижня суму компенсації різниці в тарифах збільшили майже на 8 млрд грн.
«Ця сума віднесена до запозичень. Тобто, Україна позичає ці 16 мільярдів, бере кредити і розраховується за цю різницю», – уточнив голова Союзу власників житла.
Як повідомлялося, за даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, на серпень 2012 року з 6,9 млрд грн, передбачених на погашення різниці в тарифах, було отримано 3,9 млрд грн, з них 3,8 млрд грн погоджено Мінфіном, на 2 млрд грн були проведені розрахунки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас