Споживчі кредити будуть існувати завжди - банкір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживчі кредити будуть існувати завжди - банкір

717
Ринок споживчого кредитування залишається дуже перспективним напрямком розвитку банківського бізнесу. Такі кредити будуть існувати завжди, оскільки потреба позичати короткі гроші так само буде існувати у людей завжди. Таку думку висловив бізнесмен, власник “Дельта Банк” Микола Лагун.
За його словами, подальше зростання обсягів споживчого кредитування можливе навіть в умовах охолодження економіки з кількох причин:
- висока частка доходів у тіньовому секторі
- постійне збільшення соціальних стандартів та виплат
- для банків зараз ці кредити, по суті, єдиний прибутковий кредитний продукт, так як інші позики – авто та іпотека – незатребувані через свою високу ціну
“Будь-який професійний експерт ринку споживчого кредитування вам підтвердить, що чиста маржа банку після вилучення з відсоткової ставки адміністративних витрат, вартості депозитів і рівня ризиків рідко перевищує 7-10%. Наведу як приклад знайоме всім кредитування в точках продажів на побутову техніку (так зване POS кредитування). Щоб ним займатися, потрібен “вхід” в торговельну мережу, який часто коштує досить дорого. При цьому банк повинен володіти налаштованою системою аналізу кредитних ризиків, який дозволяє максимально швидко оцінити ймовірність неповернення кредиту – клієнт найчастіше ухвалює емоційне рішення про отримання кредиту та хоче забрати побутову техніку в цю ж хвилину.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас