Будівництво LNG-терміналу почнеться наприкінці листопада - Держінвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво LNG-терміналу почнеться наприкінці листопада - Держінвестицій

Енергетика
493
Початок будівництва об’єктів першої черги терміналу з прийому скрапленого природного газу (LNG-термінал), поблизу міста Південне Одеської області, раніше заплановане на середину листопада, почнеться в кінці місяця.
Про це повідомили в прес-службі Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.
За словами радника зі зв’язків з громадськістю голови Координаційної ради національного проекту «LNG-термінал» Марії Зубарєвої, 26 листопада планується провести урочистий захід в порту «Південний», присвячений початку робіт зі спорудження терміналу.
Як повідомлялося, на початку листопада Держінвестицій оголосило два тендери на залучення кредитних коштів у рамках проекту «LNG-термінал».
17 грудня 2010 р. було створено ДП «Національний проект «LNG-термінал», яке має скоординувати роботу з будівництва терміналу з прийому скрапленого природного газу в обсязі 10 млрд куб. м на Чорноморському узбережжі України до 2014 року.
30 січня 2012 р. компанія Socoin завершила розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) проекту «LNG-термінал».
Кабінет міністрів на засіданні 8 серпня затвердив ТЕО будівництва в Україні терміналу з прийому скрапленого природного газу (LNG-термінал).
Згідно з ТЕО, проект може бути реалізований протягом 49 місяців. Перші обсяги газу можна буде отримати вже у 2016 році.
Вартість будівництва LNG-терміналу становить 846 млн євро. Частка України в проекті становитиме 25%+1 акція.
Намір стати одним з інвесторів будівництва терміналу висловлювала іспанська компанія Enagas (Іспанія) – лідер європейського ринку з транспортування газу.
Довідка. Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас