У заморожених креветках, які продаються в українських магазинах, до 60% льоду - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У заморожених креветках, які продаються в українських магазинах, до 60% льоду - експерт

Аграрний ринок
2558
Керівник відділу тестування Громадської організації з захисту прав споживачів “Науково-дослідний Центр Незалежних Споживчих Експертиз “ТЕСТ “ Ніна Кільдій розповіла, що вони проводили дослідження морепродуктів і виявили у заморожених креветках до 60% льоду.
Н.Кільдій розповіла, що вони останнім часом перевіряли морепродукти, і не можна сказати, що це погані продукти, від яких варто відмовлятися. “Хоча проблема, наприклад, заморожених, рибних продуктів і взагалі – це вочевидь велика кількість льоду. Тому що ми проводили дослідження з креветками і там – до 60% льоду”, – наголосила вона.
За словами Н.Кільдій, така сама проблема може бути і з замороженою рибою. Рибу почали інтенсивно вирощувати і потрібно дуже пильно слідкувати за тим, щоб у ній не було якихось антибіотиків, ще якихось речовин, які використовують для активного росту риби.
Експерт зауважила, що велика кількість води у заморожених креветках є єдиною проблемою. “Якість була достатньо високою. Щоправда, трапляються випадки, коли намагаються з калібром хитрувати, тому що чим більші креветки, тим вони дорожчі. Але ми не знаходили у продукції ні важких металів, ні антибіотиків. Антибіотики – це здебільшого проблема риби та інших гідробіонтів, які вирощуються. Якщо виловлюються, наприклад, якісь холодноводні креветки, то там можна очікувати, що проблем з антибіотиками не буде”, – резюмувала фахівець.
Нагадаємо, за повідомленням Держспоживінспекції, за 9 місяців 2012 року управліннями Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів було забраковано та знято з реалізації 36% від перевіреної кількості продовольчих товарів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас