Арбузов: Ми готуємо проект змін до Податкового кодексу та інших законів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбузов: Ми готуємо проект змін до Податкового кодексу та інших законів

2470
Національний банк України (НБУ) готує низку законопроектів, що вносять зміни до Податкового кодексу країни, якими будуть уточнені норми, що стосуються діяльності банків.
Як повідомив голова НБУ Сергій Арбузов під час міжнародної конференції “Практика та проблеми застосування податкового законодавства” в четвер, організованої Асоціацією платників податків України, в даний час йде активна підготовка зазначених законопроектів для їх подальшого винесення на розгляд експертів та відповідних комітетів парламенту.
“Ми готуємо проект змін до Податкового кодексу та інших законів. Зокрема, пропонуємо звільнити банки від сплати ПДВ при здійсненні операцій продажу третім особам нерухомого майна, яке було надане кредитором як застава, а також звільнити банки від функції податкового агента при операціях із заставним майном фізичних осіб”, – сказав він.
НБУ також має намір розробити законопроект, що уточнює норми щодо ліквідації банків, суми за депозитними операціями, а також з метою уточнити деякі норми щодо оподаткування самих банків.
Як зазначив С.Арбузов, завдяки плідній роботі з Міністерством фінансів та Асоціацією платників податків України частка проблемних активів в 2012 році скоротилася до 12,8% з 14,3%, а банківська система зменшила частку проблемних кредитів на 20 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас