Затяжне падіння: японська ієна опустилась до мінімуму за півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затяжне падіння: японська ієна опустилась до мінімуму за півроку

Валюта
365
На валютних торгах курс японської ієни відносно долара оновив мінімуми за шість місяців. Учасники торгів грають на зниження курсу ієни на очікуваннях, що перемогу на майбутніх виборах здобуде опозиція, яка виступає за необмежене пом’якшення монетарної політики.
Загалом курс ієни знижується сьогодні проти всіх основних валют, а проти долара США втрачає 0,85% і торгується на позначці 80,92. Це мінімум за 6 місяців.
Варто відзначити, що для Японії питання курсу валюти є ключовим вже досить довгий час. Сама ієна демонструє перманентне зростання протягом довгих років, а влада намагається зробити все можливе, щоб цей процес зупинити. Проводилися і неодноразові інтервенції і численні програми викупу активів, все марно. Але оскільки сьогодні японська валюта так активно здає позиції, на фондових торгах у Токіо панував неабиякий оптимізм. У той час як індекси у всьому світі знижуються, Nikkei 225 виріс майже на 2%.
Вибори пройдуть 16 грудня, і, як очікується, прем’єр-міністром стане Сіндзо Абе – затятий прихильник необмеженого стимулювання, що закликає Центральний банк зробити все можливе для перемоги над дефляцією і ослабленням курсу ієни. Він також заявляв, що облікова ставка повинна бути рівна нулю або навіть від’ємною, якщо буде потрібно.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас