"Газпром" збільшить частку на європейському енергоринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" збільшить частку на європейському енергоринку

Енергетика
270
ВАТ «Газпром» і німецький концерн BASF до кінця наступного року планують обмінятися активами, в результаті чого російський газовий монополіст збільшить свою частку в низці спільних підприємств, які займаються торгівлею та зберіганням газу в Європі.
Про це в середу повідомила прес-служба BASF.
«Голови правління BASF і ВАТ «Газпром» Курт Бок і Олексій Міллер у середу, 14 листопада, підписали юридично зобов’язуючу базову угоду з обміну рівноцінними активами», – наголошується в повідомленні.
Згідно з угодою, компанія Wintershall (дочірнє підприємство BASF) передасть “Газпрому” свою 50-відсоткову частку в спільних підприємствах. Таким чином російський концерн стане одноосібним власником Wingas, WIEH і WIEE, які продають природний газ споживачам в Німеччині та інших країнах ЄС.
Крім того, «Газпром» отримає підземні газові сховища Хайді (Австрія) і Реден і Ємгум (Німеччина) разом з активами оператора цих сховищ Astora. Німці поділяться з росіянами також половиною акцій підприємства Wintershall Noordzee, яке спеціалізується на видобутку нафти і газу в південній частині Північного моря.
У відповідь Wintershall отримає 25% плюс одну акцію в 4 і 5 блоках ачимовських покладів Уренгойського газового родовища (Сибір, РФ) з можливістю збільшення частки в майбутньому до 50%.
Домовленість, за даними BASF, планується втілити в життя до кінця 2013 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас