Україна і РФ готують угоду про незастосування утилізаційного збору на авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і РФ готують угоду про незастосування утилізаційного збору на авто

Казна та Політика
347
Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та економічного розвитку Російської Федерації готують тимчасову угоду терміном на півроку про незастосування утилізаційного збору при двосторонній торгівлі автомобілями. Про це повідомили в прес-службі Мінекономрозвитку України.
Питання про оперативну підготовку такої угоди, повідомили в прес-службі, було обговорено головами економічних міністерств України і РФ Петром Порошенком та Андрієм Білоусовим.
Нагадаємо, що з 1 вересня поточного року Росія ввела утилізаційний збір на імпортні автомобілі. За оцінкою експертів, дія цього збору може зробити українські автомобілі в РФ на 10-12% дорожчими.
Збір був введений з метою захисту російського автопрому в умовах різкого зниження мит після вступу РФ до СОТ. У відповідь 14 вересня Україна ввела утилізаційний збір на імпортовані з Росії автомобілі та автобуси.
Раніше міністр економрозвитку Петро Порошенко переконував, що певні домовленості про врегулювання питання утилізаційного збору між Україною і Росією вже були досягнуті. За словами чиновника, це питання обговорювалося на зустрічі голів урядів СНД у Ялті. “Був запропонований так званий нульовий варіант в рамках міждержавної угоди”, – сказав Петро Порошенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас