МВФ активно рекомендує Україні перейти до плаваючого курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ активно рекомендує Україні перейти до плаваючого курсу гривні

Валюта
4765
Міжнародний валютний фонд (МВФ), як і раніше, рекомендує Україні перейти до плаваючого курсу гривні, щоб економіка країни могла протистояти зовнішнім шокам, заявив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр під час 7-ої щорічної конференції Інституту Адама Сміта “Український банківський форум” у вівторок в Києві.
“Ми з 2006-2007 років в наших звітах поміщаємо ці рекомендації. Ми вважаємо, що економіка на зразок української, яка глибоко інтегрована в світову економіку і залежна від експорту біржових товарів, залежить від волатильності на цьому ринку… Ми вважаємо, що для економіки такого роду набагато краще було б мати плаваючий курс”, – сказав М.Альєр.
При цьому він зазначив, що плаваючий курс дозволив згладжувати удари світового фінансового ринку в цілій низці країн.
Разом з тим директор відділу економічних досліджень ринків, що розвиваються, Credit Suisse Сергій Волобоєв вважає можливою девальвацію курсу гривні максимум на 10% до сьогоднішнього рівня за умови відновлення співпраці України з МВФ.
“Я вважаю, що 10% – це максимально можлива девальвація проти нинішнього рівня при поліпшенні зовнішньої ситуації… Якщо уряд домовиться з МВФ, гривня може втриматися на цьому рівні”, – сказав С.Волобоєв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас