Відмова від бланків "Укрзалізниці" дозволить щорічно економити 50 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відмова від бланків "Укрзалізниці" дозволить щорічно економити 50 млн грн

Казна та Політика
1063
Введення електронних проїзних залізничних документів і відмова від бланків суворої звітності при їх оформленні дозволить Державній адміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”) щорічно економити не менше 50 млн грн тільки на різниці у вартості бланків проїзних документів.
Про це повідомив перший заступник начальника головного пасажирського управління “Укрзалізниці” Ігор Бреус журналістам у Києві.
“Час не стоїть на місці, розвиваються технології і однією з них є електронний проїзний документ. Це пов’язано і зі зміною податкового законодавства – ми хочемо піти від фіскалізації бланків проїзних документів, тобто при введенні електронних проїзних документів ми підемо від бланка суворої звітності”, – сказав він.
Раніше віце-прем’єр міністр інфраструктури України Борис Колесников, повідомляв, що продаж електронних квитків на пасажирські поїзди за допомогою QR-коду в Україні почнеться з 25 грудня з поїздів класу “Інтерсіті+” “Український експрес”, з 1 червня 2013 року – на всіх швидких поїздах і до кінця літа 2013 року – на всіх поїздах.
І.Бреус також нагадав, що з початку 2013 року вводиться іменний продаж залізничних квитків. Так, за його словами, при оформленні проїзних документів на всі поїзди, крім регіональних, в них будуть вноситися ім’я і прізвище пасажира, для якого купується проїзний документ. Оформлення здійснюватиметься при пред’явленні документа, що посвідчує особу, – паспорта, тимчасового посвідчення громадянина України, паспорта для виїзду за кордон, дипломатичного або службового паспорта, посвідчення особи моряка, проїзного документа дитини, свідоцтва про народження дитини або інших документів, що засвідчують особу і містять інформацію про дату народження дитини, військового квитка, посвідчення водія, студентського квитка.
І.Бреус підкреслив, що при оформленні квитків через інтернет прізвище та ім’я, пасажира буде вказувати власник платіжної картки. Посадка в потяг буде здійснюватися при пред’явленні проїзного документа і одного з вищевказаних документів, що засвідчують особу пасажира.
“Це дає можливість чітко контролювати проїзд фактичного пасажира в потязі, можливість укладення договору страхування перевізника з пасажиром, і при цьому не буде ніяких нюансів”, – підкреслив перший заступник начальника головного пасажирського управління “Укрзалізниці”.
І.Бреус нагадав про проект, що розробляється, встановлення на залізничних вокзалах терміналів, за допомогою яких пасажири за бажанням зможуть купити квитки.
Як повідомлялося з посиланням на Б.Колесникова, впровадження терміналів для придбання квитків та електронного проїзного документа дозволять значно поліпшити якість пасажирських залізничних перевезень і зменшити час, витрачений пасажиром на оформлення квитка.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас