Регулярні постачання румунського бензину в Україну опинились під загрозою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулярні постачання румунського бензину в Україну опинились під загрозою

Енергетика
1065
З початку листопада нафтопродукти, імпортовані “Ромпетрол-Україна”, не можуть пройти митне оформлення. Зокрема в Херсоні не оформлені 10 тис. т преміального бензину А-95, виробництва НПЗ Petromidia (Констанца, Румунія).
Про це повідомляє прес-служба “Ромпетрол-Україна”.
“Ромпетрол-Україна” своєчасно здійснила на рахунки Держмитслужби передоплату за розмитнення та оплату податків. Митники виявили бажання зробити відбір проб з метою підтвердження якості бензину, але з невідомих причин не роблять цього і не приймають декларації, затягуючи процес митного оформлення палива”, – заявив генеральний директор ТОВ “Ромпетрол-Україна” Андрій Кузьменко.
За його словами, на Херсонській нафтобазі виникло затоварення бензинів, а ситуацію ускладнює порушення графіка регулярних постачань палива з Румунії.
“У найближчі дні в Україну надійде ще два танкери з нафтопродуктами, сумарним об’ємом більше 20 тис. т, які нікуди буде зливати.
Забезпечення паливом південних регіонів під загрозою. Зрив графіка оптових постачань бензинів і дизпалива з Румунії може дестабілізувати роботу низки операторів українського роздробу”, – прогнозує Кузьменко.
Компанія “Ромпетрол-Україна” є частиною The Rompetrol Group – мультинаціональної нафтової компанії, яка працює в 13 країнах, маючи активи у Франції, Румунії, Іспанії та Південно-Східній Європі. The Rompetrol Group реалізує нафтопродукти на понад 1100 АЗС у європейських країнах.
У вересні 2012 року компанія здійснила постачання 18,5 тис. т бензину А-95, в жовтні – 9,6 тис. т бензину А-95 і 7,6 тис. т ДП, що відповідають стандартам Євро-5.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас