Долар на міжбанку може піднятися до 8,24 грн - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар на міжбанку може піднятися до 8,24 грн - експерт

Валюта
2195
Долар США в Україні подорожчав більше на побоюваннях через бюджет Сполучених Штатів, ніж на тлі завершення президентських перегонів в цій країні.
Таку думку висловив керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Микола Івченко.
За його словами, «коли демократи перемагають, дійсно, зростає долар США. Але зараз він дорожчає більше не на тлі перемоги Барака Обами, а за рахунок побоювань так званого «фіскального обриву». Це основна причина на сьогодні». При цьому, експерт зазначив, що в Україні стримується зростання цін на готівковий долар США, а основне подорожчання спостерігається на міжбанку.
На цьому тижні, вважає Микола Івченко, долар США в Україні продовжить дорожчати, особливо на міжбанку. «Девальваційні настрої українців залишаються високими», причому попит, здебільшого, «генерується на міжбанку», так як посилюється інтерес до купівлі доларів США з боку комерційних банків, імпортерів, а також населення. Очікування «фіскального обриву» в США також «не додає оптимізму і буде сприяти подальшому помірному зростанню долара США».
Найбільших коливань цін варто очікувати на міжбанку, де, за прогнозом експерта, середні ціни продажу складуть діапазон 8,200-8,235 грн. за одиницю, «можливо, верхня межа підніметься і до 8,240 грн.». На готівковому ринку середні ціни продажу будуть коливатися в межах 8,190-8,235 грн. за одиницю.
За матеріалами:
censor.net.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас