РФ: Якщо Україна захоче вступити до Митного союзу - їй потрібно буде рік-півтора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ: Якщо Україна захоче вступити до Митного союзу - їй потрібно буде рік-півтора

552
У разі ухвалення керівництвом України рішення про приєднання до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану для завершення переговорів їй буде потрібно рік-півтора.
Про це сьогодні на брифінгу в Москві сказав директор Першого департаменту країн СНД МЗС Росії Михайло Євдокімов.
“Суто теоретично, гіпотетично, на мій погляд, буде потрібно рік-півтора. Це максимальний термін, який буде потрібний для приєднання України, якщо Україна вирішить приєднуватися до Митного союзу”, – сказав М.Євдокімов.
За його словами, всі країни СНД за своїми економічними механізмами – з контролю на кордоні, за митними документами – дуже близькі, і в договорі про зону вільної торгівлі в рамках СНД всі ці процедури прописані.
“Тому, з точки зору техніки, не потрібно декількох років”, – упевнений М.Євдокімов.
Він підкреслив, що багато досліджень показують, що членство України в Митному союзі вигідне для неї.
М.Євдокімов нагадав, що працює робоча група з приєднання Киргизії до МС, і до кінця 2013 року стане ясно, коли ця країна стане членом організації. За його словами, щоб країна приєдналася до Митного союзу, потрібно, щоб вона підписала мінімум 17 економічних угод і виконувала їх. Як сказав М.Євдокімов, ніяких політичних перешкод для приєднання Киргизії немає, є тільки економічні.
Довідка. В даний час в Митний союз входять Росія, Білорусь і Казахстан.
У квітні ц.р. голова колегії Євразійської економічної комісії Віктор Христенко заявив, що створені дорожні карти щодо входження до Митного союзу Киргизії і Таджикистану.
У червні 2011 року Президент України Віктор Янукович висловився за підписання рамкової угоди щодо співпраці України з Митним союзом Білорусі, Казахстану і РФ у форматі «3+1», але Росію це поки що не влаштовує.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас