В Ізраїлю з'явився новий ворог: Судан оголосив цю країну ворогом №1 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ізраїлю з'явився новий ворог: Судан оголосив цю країну ворогом №1

4832
Президент Судану Омар аль-Башир чітко визначив пріоритети своєї зовнішньої політики. У своєму інтерв’ю глава держави назвав Ізраїль головним ворогом Судану, передає Associated Press.
“Ізраїль є нашим ворогом номер один, і ми продовжимо вважати Ізраїль нашим ворогом, – заявив в інтерв’ю політик. – З цієї ситуації є два виходи: або нормалізувати відносини з Ізраїлем, або завдати у відповідь удару”.
Президент О.аль-Башир поклав на Ізраїль провину за вибух на оборонному підприємстві “Ярмук” 23 жовтня 2012р. За версією О.аль-Башира, чотири безпілотники Міноборони Ізраїлю провели бомбардування заводу, в результаті чого загинули дві людини. Раніше ізраїльські військові і Держдепартамент США запідозрили Судан в постачаннях озброєнь в сектор Газа.
У світлі ситуації, що склалася, і звинувачень, висунутих на адресу Ізраїлю, у Судану є всього два варіанти розвитку ситуації, вважає президент: нормалізація відносин або військовий удар. Проте дипломатичні переговори неприйнятні на даний момент, і в даний час Судан гостро потребує технологій, які дозволять місцевим військовим завдати “аналогічного удару по Ізраїлю”. Як виявилося, Судан працює над отриманням подібних технологій.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас