США починають будувати базу у точці лібрації - на зворотному боці Місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США починають будувати базу у точці лібрації - на зворотному боці Місяця

9367
Національне агентство з повітроплавання і дослідження космічного простору (NASA) має намір побудувати базу на зворотному боці природного супутника Землі – Місяця.
До останнього моменту інформація про амбіційний проект трималася в секреті, так як результат президентських виборів став зрозумілим тільки 7 листопада. Демократ Барак Обама, який переміг на виборах, є прихильником цього проекту, в той час як його суперник республіканець Мітт Ромні активно виступав за скорочення бюджетних витрат, у тому числі і на науку.
За словами експерта NASA Джона Логдона, космічна станція буде розташована за декілька десятків тисяч кілометрів від поверхні Місяця в точці лібрації – там, де величина і напрямок сил, що діють на об’єкт з боку Землі і Місяця, такі, що він залишається нерухомим відносно обох небесних тіл.
Розташована станція буде в тій із п’яти можливих точок лібрації, яка знаходиться на протилежному боці Місяця, невидимому із Землі. Згідно з розрахунками, це дозволить істотно скоротити витрати.
“Станція дозволить не тільки вести спостереження за Сонячною системою, але і здійснити політ до поясу астероїдів між Марсом і Юпітером, а згодом – до Марсу”, – розповів експерт.
У планах учених здійснити політ до пояса астероїдів до 2025 року і пілотований політ на Марс в 2030-х роках.
Логдон додав, що перемога Обами на виборах означає, що агентство отримає фінансування, необхідне для розробки станції. Бюджет NASA на 2012-2013 роки становить 17 млрд доларів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас