У РФ до Нового року з'являться "розумні" магазини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У РФ до Нового року з'являться "розумні" магазини

1350
Мережа електроніки Media Markt запустить в Росії перші «розумні» магазини, обладнані технологіями радіочастотних ідентифікаційних міток (RFID). Про це в номері від 9 листопада пише газета “Ведомости” з посиланням на директора з інформаційних технологій та організації бізнес-процесів Media Saturn Russia Бьорна Грайффа.
RFID дозволяє на відстані отримувати інформацію про переміщення товарів і вантажів. Media Markt почне тестування технології в своїй роздрібній мережі в середині листопада. Тестування розпочнеться серед товарів категорії “аксесуари” (клавіатури, миші, навушники, батарейки, чохли), а також категорії “мультимедіа” (диски з музикою, іграми і фільмами, програмне забезпечення).
Грайфф пояснив, що обрані саме ці товари, тому що їх часто крадуть. На початковому етапі планується оснастити мітками 12 тисяч товарних найменувань, що складе близько 30 відсотків асортименту.
Крім того, в грудні почати тестування технології RFID планує група X5 Retail Group (“Перекресток”, “Пятерочка”, “Карусель”) спільно з “Ситроникс” і “Роснано”. Тестовий магазин під назвою “Пепяка” (за першими літерами компаній групи) буде знаходитися в головному офісі X5. Ним зможуть скористатися тільки співробітники X5.
X5 і “Роснано” домовилися про створення “розумних” магазинів ще в 2010 році. Повідомлялося, що RFID-технологія дозволить розраховуватися без касира. У Х5 заявляли, що масове використання радіочастотних чипів знизить операційні витрати вдвічі, а роздрібні ціни – на 25 відсотків. Голова “Роснано” Анатолій Чубайс говорив, що широке поширення технології RFID в роздрібній торгівлі дозволить знизити ціну радіочастотних міток втричі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас