Іран заборонив імпорт розкоші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран заборонив імпорт розкоші

554
Іранська влада заборонила імпорт предметів розкоші. Це викликано необхідністю скоротити валютні витрати в умовах чинних санкцій проти Ірану і різкого знецінення національної валюти, повідомляє Associated Press з посиланням на газету Iran – офіційний орган уряду країни.
У список заборонених до ввезення товарів включені 75 найменувань. Заборона, яка набула чинності в середу, 7 листопада, зокрема, поширюється на імпорт автомобілів, ноутбуків, наручних годинників, телефонів, аж до кави і туалетного паперу.
Вжиті заходи стосуються тільки готових виробів. Компоненти для годинників, ноутбуків і мобільних телефонів, які в Ірані виробляють з імпортних комплектуючих, під заборону не потрапили.
Ірану доводиться економити валюту після того, як з 1 липня 2012 року Євросоюз відмовився закуповувати нафту в ісламської республіки. Також відносно Ірану діють фінансові санкції з боку США.
На початку жовтня 2012 року вартість іранської національної валюти – ріал – різко впала. Всього з початку року вона подешевшала майже в три рази.
Санкції відносно Ірану введено у зв’язку з побоюваннями світової спільноти, що ісламська республіка використовує свою ядерну програму для створення атомної зброї. Тегеран завжди відкидав ці звинувачення.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас