Суд затребував у Королевської доказів обґрунтованості її претензій до соціологів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд затребував у Королевської доказів обґрунтованості її претензій до соціологів

484
Господарський суд Києва переніс на 23 листопада розгляд позову партії “Україна – Вперед!” до фонду “Демократичні ініціативи” та Київського міжнародного інституту соціології з вимогою спростувати рейтинг партії, сформований за результатами їх соціологічних досліджень.
Це рішення суд ухвалив на засіданні, задовольнивши клопотання відповідача.
Він попросив політсилу надати матеріали досліджень, згідно з якими партія долала бар’єр 5% для проходження у Верховну Раду, і на які посилається позивач.
При цьому суд відмовив у клопотанні представників партії про надання додаткових матеріалів досліджень фондом “Демініціативи” та КМІС.
Представник відповідача не був присутній на засіданні.
Адвокат КМІС Андрій Гук зажадав у суді стягнути з відповідача витрати на адвокатські послуги та копіювання матеріалів досліджень, якщо позов не буде задоволений. Сума – 12 991 грн.
Початок наступного засідання суду призначено на 10:00.
Як відомо, на початку жовтня між Королевською та провідними соціологічними компаніями України розгорівся конфлікт – політик назвала неправдивими результати соцопитувань, згідно з якими її політична сила не долає прохідний бар’єр у Раду.
Королевська подала до Господарського суду Києва позов до соціологів «про спростування недостовірної інформації та захист ділової репутації».
Господарський суд Києва відмовився закрити провадження за позовом Королевської проти соціологів і переніс розгляд позову.
Нагадаємо, згідно з оприлюдненою інформацією Центрвиборчкому, партія “Україна – вперед!” після опрацювання 99,98% протоколів набирає 1,58% голосів виборців.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас