В Афінах відбуваються масові зіткнення через нові заходи жорсткої економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Афінах відбуваються масові зіткнення через нові заходи жорсткої економії

660
Жорсткі зіткнення демонстрантів з поліцією відбуваються в Афінах. Маніфестанти кидають у правоохоронців каміння і пляшки із запальною сумішшю. Поліція у відповідь застосовує сльозогінний газ.
Так закінчується масовий мітинг протесту проти нового пакету заходів жорсткої економії, за який повинні були проголосувати законодавці. Сесія проте була перервана, оскільки депутати від опозиції покинули засідання парламенту.
Законопроект передбачає підвищення податків, пенсійного віку до 67 років, нові скорочення пенсій, соціальних виплат, заходи щодо полегшення звільнення та найму працівників.
Мета Афін – отримати черговий транш допомоги від Євросоюзу, Європейського Центробанку і МВФ у розмірі 31 з половиною мільярд євро.
У вівторок та середу Греція була паралізована страйком, в якому взяли участь сотні тисяч осіб. Він був організований найбільшими профоб’єднаннями приватного та державного секторів економіки. В Афінах та інших найбільших містах країни не працювали державні установи, банки, школи, зупинився транспорт.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас