Більшість продуктів не відповідають навіть заявленим на етикетках показникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість продуктів не відповідають навіть заявленим на етикетках показникам

Аграрний ринок
1239
80% перевірених продуктів харчування не відповідають не тільки стандартам якості, але навіть заявленим на етикетках показникам.
Про це повідомила голова Київської обласної організації ВГО «Союз споживачів України» Тетяна Шальман на прес-конференції в Києві.
Так, зокрема, за її словами, не менше 80% молочної продукції, реалізованої в Україні, якщо не шкідлива, то, у всякому разі, не корисна.
Також експерт пояснила, що при виборі молока споживач повинен «балансувати» між марним магазинним продуктом з порошку і жирним, але, можливо, інфікованим, ринковим.
При цьому Т. Шальман зазначила, що споживачі повинні убезпечити себе, вимагаючи у місцях продажу сертифікат відповідності продукції, а не купувати «все, що підсовують продавці».
У свою чергу, начальник управління ринкового нагляду Держспоживінспекції Сергій Кияниченко підкреслив, що, за результатами перевірок Держспоживінспекції, близько половини продуктів харчування – з істотними порушеннями вимог законодавства та закону про захист прав споживачів.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас