Банк Англії зберіг ставку біля мінімального значення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії зберіг ставку біля мінімального значення

171
Банк Англії в четвер залишив базову відсоткову ставку на колишньому рівні 0,5% річних – мінімальному з часу заснування британського ЦБ. Відсоткова ставка знаходиться на рекордно низькому рівні з березня 2009 р.
Банк Англії також не став змінювати обсяг програми викупу активів, який в даний час складає 375 млрд фунтів стерлінгів (близько $589 млрд). Рішення британського ЦБ збіглися з очікуваннями ринків.
У жовтні завершилася програма кількісного пом’якшення, яку регулятор проводив для підтримки національної економіки. Загальний розмір британського QE склав 375 млрд фунтів стерлінгів. Проте позитивний ефект від програми виявився короткостроковим: зараз, за словами економістів, ситуація в британській економіці знову погіршується.
Зростання економіки в III кварталі склало 1%, і хоча в II кварталі було зафіксовано падіння ВВП на 0,4%, поточне збільшення показника забезпечено тимчасовими факторами: відзначенням ювілею королеви Єлизавети II та Олімпійськими іграми.
Про становище, що погіршується, свідчить динаміка промислового виробництва, яке скоротилося на 1,7%. Зниження обсягів промислового виробництва пов’язане зі скороченням видобутку нафти і газу. Останні звіти показують ознаки слабкості в національній економіці на початку IV кварталу.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас