НБУ хоче обмежити перелік юросіб, що надають послуги з переказу грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ хоче обмежити перелік юросіб, що надають послуги з переказу грошей

992
Національний банк України (НБУ) має намір обмежити перелік юридичних осіб, які можуть надавати послуги з переказу грошей. Це передбачено в проекті постанови “Про врегулювання питань щодо прийому коштів для подальшого їх переказу”, оприлюдненому на сайті регулятора.
Документом пропонується встановити, що операції з приймання готівки в гривні для подальшого переказу за допомогою платіжних пристроїв і через пункти прийому можуть здійснювати винятково банки, комерційні агенти банків – юридичні особи, які уклали агентські договори з банками, а також небанківські фінансові установи, які отримали відповідну ліцензію.
Документом також пропонується заборонити комерційним агентам банків та небанківських фінансових установ передавати іншим особам свої повноваження щодо здійснення операцій з прийому коштів.
“Ухвалення даного проекту постанови спрямоване на регулювання діяльності
комерційних агентів банків та інших юридичних осіб, які не є банками, на ринку платежів, а також на захист прав та інтересів споживачів… » – йдеться в аналітичній записці до проекту.
Як повідомлялося, Національний банк України своєю постановою №386 (зареєстрована в Міністерстві юстиції України 11 жовтня 2012 р. під №1720/22032), затвердив Положення про порядок ведення реєстру комерційних агентів (комерційних представників) банків.
Документом передбачено, що розпочати надання фінансових послуг від імені банку комерційний агент має право тільки після його реєстрації Національним банком України. Інформацію про чинні агентські договори банки повинні подати до Національного банку не пізніше ніж через 60 днів з дня доведення до відома технічних умов ведення відповідного реєстру.
Вищезгадана постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування в бюлетені «Офіційний вісник України».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас