У Мексиці запустили гідроелектростанцію, що працює на українських турбінах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мексиці запустили гідроелектростанцію, що працює на українських турбінах

Енергетика
1019
У Мексиці введена в експлуатацію гідроелектростанція «Ла Йеска», яка експлуатує дві турбіни виробництва харківського підприємства «Турбоатом».
Як повідомляє посольство України в Мексиці, виробництво електроенергії на ГЕС, яка розташована на річці Ріо Гранде де Сантьяго (штат Наяріт), забезпечать дві турбіни виробництва «Турбоатому», загальною потужністю 750 МВт.
Комплекс монтажних робіт гідросилового і гідромеханічного обладнання на гідроелектростанції виконало українське підприємство «Дніпро – Спецгідроенергомонтаж» (Київ).
Гідроелектростанція є однією з найвищих у світі, з насипною дамбою заввишки 208,5 метрів. Виробництво електроенергії на станції складе 3,48% від загальної кількості виробленої в країні.
Будівництво ГЕС тривало п’ять років.
Довідка УНІАН. ВАТ «Турбоатом» виробляє парові турбіни для ТЕС і АЕС, гідротурбіни для ГЕС, газові турбіни для ТЕС. Виробництво турбін здійснюється замкнутим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування турбін і відвантаження. У структуру “Турбоатому” входять два спеціальні конструкторські бюро, технологічні підрозділи, науково-дослідні лабораторії, заготівельна база, механічно-обробне виробництво, випробування енергетичного устаткування.
Управління державною частиною акцій ВАТ «Турбоатом» здійснює Фонд державного майна України, якому належить 75,22% акцій компанії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас