Аудитори викрили ЄС у нецільовому використанні понад €5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аудитори викрили ЄС у нецільовому використанні понад €5 млрд

507
Аудитори виявили нецільове витрачання більше 5 млрд євро Європейським союзом в минулому році і закликали європейських законодавців посилити правила використання грошей платників податків, пише The Wall Street Journal.
«Говорячи простою мовою, аудитори виявили занадто багато випадків, коли країни ЄС витрачали гроші і не досягали поставлених цілей. Коштами розпоряджалися недостатньо ефективно», – сказав голова Європейської рахункової палати Вітор Калдейра. За його словами, влада на місцях, яка повинна відслідковувати ці помилки, не виконує свою роботу.
За даними аудиторів, найвищий рівень нецільового витрачання коштів був відзначений в наступних галузях: сільське господарство, навколишнє середовище, рибальство та охорона здоров’я.
Представники Єврокомісії заявили, що вже зробили кроки для корекції витрачання коштів. «У комісії є кілька дієвих механізмів для того, щоб покрити витрачені гроші», – йдеться в заяві ЄК. За словами представника ЄС з питань податкової політики Емері Трейнора, країни-учасниці Євросоюзу «повинні більш серйозно підходити до управління коштами блоку».
Доповідь Рахункової палати Європарламенту – незалежного контрольного органу ЄС – була оприлюднена в період, коли наростає напруга між членами Євросоюзу з приводу бюджету на 2014-2020 роки. Голови європейських держав повинні взяти участь на зустрічі в Брюсселі наприкінці листопада цього року, щоб спробувати укласти угоду за програмами витрачання бюджетних коштів протягом довгого періоду.
Доповідь аудиторів може посилити аргументи, що висловлюються політиками найбільших економік ЄС – Великобританії, Німеччини і Нідерландів, що економічний блок повинен сфокусуватися на ефективності витрачання коштів. Тим часом інші країни ЄС, які приєдналися до блоку за останні 20 років, раніше виступали за необхідність збільшення витрат, щоб стимулювати зростання економіки і підвищити рівень життя в найбідніших країнах регіону.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас