Вартість продажу торговельної та офісної нерухомості в Києві досягла нового історичного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість продажу торговельної та офісної нерухомості в Києві досягла нового історичного мінімуму

Нерухомість
1406
Зниження середньої вартості купівлі-продажу торгових і офісних площ в Києві в жовтні склало 9,17% і 2,86% відповідно, досягнувши історичного мінімуму $1957,31 за 1 кв. м для торговельних і $1354,42/кв. м для офісів, повідомляється в огляді Союзу фахівців з нерухомості України (СФНУ) і Києва.
“На ринок нежитлових приміщень вибори принесли надзвичайно негативні очікування. Індикатори середньої вартості продажу нежитлових приміщень зафіксували нові історичні мінімуми, як в сегменті офісної, так і в сегменті торгової нерухомості. За місяць офіси подешевшали на 2,86%, торговельні приміщення – на 9,17%, причому більша частина даного зниження припала на останні тижні жовтня”, – йдеться в огляді.
Експерти Союзу відзначають також зростання пропозиції до продажу офісних приміщень в адміністративних будівлях і офісних центрах.
“Конкуренція в цьому сегменті призвела до значного зниження цін. Спостерігається парадоксальна ситуація, коли в офісному центрі приміщення можна купити практично за таку ж ціну, як і вбудоване приміщення в житловому будинку. Є передумови вважати, що на ціни тиснуть проблемні застави корпоративного сектора. Незважаючи на досить високу ліквідність банківської системи, погашення субординованої заборгованості перед іноземними кредиторами, яке необхідно здійснити до кінця року, і очікування девальвації змушують реалізаторів йти на демпінг”, – повідомляється в огляді.
Крім того, в жовтні цього року відзначалося зниження орендних ставок на офіси на 1,81%, на торгові приміщення – на 5,96%. При цьому експерти відзначають те, що при цьому зниженні оренда повернулася до показників початку поточного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас