Біржовим індексам США пророкують зростання у разі перемоги Ромні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржовим індексам США пророкують зростання у разі перемоги Ромні

Фондовий ринок
280
Індекс Dow Jones, який об’єднує акції 30 найбільших компаній США, може підскочити на 500 пунктів (близько 5 відсотків) у разі перемоги на президентських виборах Мітта Ромні. Про це повідомляє Sky News з посиланням на доповідь Центру дослідження економіки і бізнесу (CEBR). Підйом може статися навіть до того, як Ромні, будучи обраним на пост президента, займеться проведенням нової економічної політики.
За словами голови CEBR Дугласа Вільямса, Ромні сприймається як політик, який стоїть на сторожі інтересів американського бізнесу. Керівник центру, однак, додав, що навряд чи Ромні в короткий термін вдасться кардинально змінити ситуацію в економіці.
Мітт Ромні є прихильником зниження податків для бізнесу і скорочення соціальних витрат. На думку керівництва CEBR, не виключено, що така політика може увінчатися успіхом через низькі ціни на енергоносії, які підтримують розвиток економіки США.
У той же час чинний президент Барак Обама розраховує на збереження витрат бюджету на нинішньому рівні або навіть їх збільшення. Це зажадає або підвищення податків, або збільшення держборгу. Обидва ці фактори повинні позначитися на економіці позитивно.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас