Китай доплатить видобувникам шість центів за кожен кубометр сланцевого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай доплатить видобувникам шість центів за кожен кубометр сланцевого газу

Енергетика
354
Бюджет Китаю виділить кошти для субсидування компаній, що розробляють родовища сланцевого газу, щоб збільшити видобуток нетрадиційних видів палива. Про це повідомляє “Сіньхуа” з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів.
Уряд надасть субсидії в розмірі 0,4 юаня (шість центів) на кожен видобутий кубометр сланцевого газу в 2012-2015 роках. Таким чином, субсидії на тисячу кубометрів складуть близько 64 доларів. Регіональні уряди можуть відкривати власні фонди для заохочення видобувачів цього виду палива. Інші подробиці субсидування не повідомляються.
В даний час за схожою схемою КНР субсидіює видобуток метану з вугільних пластів – уряд платить 0,2 юаня за кожен кубометр видобутого палива.
В кінці жовтня Sinopec почала роботу на першому китайському проекті з видобутку сланцевого газу в місті Чунцин в центрі країни. Перші розвідувальні свердловини були пробурені влітку цього року. До 2015 року КНР має намір виробляти 6,5 мільярда кубометрів сланцевого газу, а до 2020-го – 60-100 мільярдів кубометрів.
Запаси сланцевого газу в Китаї становлять більше 26 трильйонів кубометрів. Для порівняння, в США запаси досягають 14 трильйонів кубометрів. КНР активно розвиває альтернативну енергетику і виробництво нетрадиційних видів палива, щоб знизити залежність від закордонних енергоресурсів. За прогнозами консалтингової компанії Wood Mackenzie, споживання натурального газу в КНР до 2030 року збільшиться в чотири рази до 600 мільярдів кубометрів на рік.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас