Інсайдери активно продають акції Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інсайдери активно продають акції Facebook

Фондовий ринок
1208
Директор з операцій Facebook Шеріл Сандберг та інші інсайдери позбуваються від паперів соціальної мережі. Минулої середи Сандберг продала близько 353 тис. акцій за $7,44 млн. Головний бухгалтер Девід Спіллан і головний юрист Теодор Улліот продали 150 і 256 тис. паперів.
Топ-менеджмент компанії розпродає акції, які з моменту IPO втратили близько 40% вартості. 29 жовтня закінчився термін заборони на продаж з боку рядових співробітників, що може додатково обрушити котирування. Через тиждень на ринок може надійти до 804 млн акцій, а кількість паперів у вільному обігу практично подвоїться. Заборона на продаж 156 млн акцій скінчиться 14 грудня, ще 47 млн може надійти 18 травня.
Нагадаємо, що локап-періоди створюються штучно, для того щоб обмежити потік акцій на ринок відразу після IPO. Facebook провела IPO 17 травня. Тепер працівники і менеджери Facebook, які отримали можливість перевести в готівку акції, можуть продати папери з дисконтом у розмірі 42% з урахуванням ціни розміщення $38. Але, незважаючи на дисконт, на думку аналітиків з Wedbush Securities, співробітники компанії все одно будуть поспішати з продажем.
Причиною цьому, на думку експертів, є той факт, що значна частина компенсацій у Facebook нерідко виплачувалася в акціях. Таким чином, багато співробітників живуть на зарплату, але все ж з нетерпінням чекають можливості перевести в готівку цінні папери за будь-яку ціну. Схоже, що такий момент якраз настав.
В кінці жовтня стало відомо, що Mail.Ru також знижує свою частку в соціальній мережі. Інтернет-компанія продала близько 16 млн акцій Facebook, знизивши свою частку в соціальній мережі з 1,34% до 0,75%.
Голова компанії Facebook Марк Цукерберг є власником 444 млн акцій і опціону на 60 млн цінних паперів. Однак можливість продавати свій актив він отримає в останню чергу – у вересні 2013 р.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас