Ділова активність в єврозоні продовжує знижуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ділова активність в єврозоні продовжує знижуватися

Фондовий ринок
313
Сукупний індекс ділової активності в промисловості та секторі послуг для 17 країн єврозони в жовтні знизився до 45,7 пункту. Про це повідомляється в прес-релізі Markit Economics.
У вересні показник знаходився на рівні 46,1 пункту, а в жовтні показник очікувався експертами на рівні 45,8 пункту. Таким чином, остаточна оцінка PMI єврозони виявилася гіршою від очікувань.
Ділова активність в регіоні знижується дев’ятий місяць поспіль, прискорення темпів скорочення показника було зафіксовано в секторі послуг і в промисловості. Ділова активність у промисловому виробництві скорочується восьмий місяць поспіль на тлі зниження припливу нових замовлень, а падіння в секторі послуг знижується темпами, максимальними з 2009 р.
Спад був зафіксований у всіх чотирьох найбільших економіках єврозони. У жовтні сильне скорочення було зафіксоване в Іспанії, Франції та Італії, хоча темпи зниження трохи сповільнилися, порівняно з попереднім місяцем. Спад в Німеччині був не таким сильним, але темпи зниження були швидшими, ніж у вересні. Єдиним винятком з країн єврозони є Ірландія, де темпи зростання показника з виробництва і сектору послуг досягли 20-місячного максимуму.
“Спад все ще триває, ми бачимо спад виробництва у всіх чотирьох найбільших економіках регіону. Ознаки того, що спад в Німеччині набирає обертів, особливо розчаровують, так як Німеччина могла б стимулювати зростання в інших країнах єврозони”, – заявив старший економіст Markit Роб Добсон.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас