Україна вже отримала 3,3 млн кубометрів "реверсного" газу - незважаючи на блокаду "Газпрома" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вже отримала 3,3 млн кубометрів "реверсного" газу - незважаючи на блокаду "Газпрома"

Енергетика
3743
Блокада «Газпромом» реверсних постачань газу «Нафтогазу України» виявилася не такою вже блокадою. Поки що в масштабах країни обсяг газу, отриманого від німецької RWE, невеликий, але важливо, що початок реверсним постачанням покладено.
За перші три доби НАК «Нафтогаз України» отримав близько 3,3 млн куб. м реверсного газу. Про це ZN.UA повідомило інформоване джерело в Міненерговугільпромі України.
Всього за перший тиждень постачань – з 1 по 8 листопада – «Нафтогаз України» очікує, згідно з контрактом, отримати до 8 млн куб. м.
Відзначимо: поки що так званий «реверсний» газ в енергобалансі НАК «Нафтогаз України» (а саме він є покупцем) і загалом в масштабах країни становить невеликий обсяг. Але важливо, що початок реверсним постачанням покладено.
Нагадаємо, що з 1 листопада Україна в особі НАК «Нафтогаз» розпочала прийом газу, що закуповується у німецької RWE і поставляється через територію Польщі. Поки що договір з RWE передбачає постачання 1,4 млрд куб. м газу на рік з можливим збільшенням до 4-5 млрд куб. м.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас