Продажі Android збільшились майже вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі Android збільшились майже вдвічі

723
Операційна система Android є одним з головних двигунів зростання ринку смартфонів з тих пір, як вийшла в 2008 році, йдеться в дослідженні IDC. За третій квартал поточного року в світі було продано 136 млн Android-апаратів із загального обсягу поставок 181,1 млн смартфонів. Таким чином, ринкова частка Android виросла до 75%.
Ринок смартфонів загалом динамічно зростає – за період з кінця третього кварталу минулого року він збільшився на 46,4%. При цьому частка ОС Android виросла на 91,5% за той же період. «Щорічно обсяги поставок Android зростають із випередженням ринку, при цьому платформа захоплює частки інших операційних систем», – констатував представник IDC Реймон Лама (Ramon Llamas).
За його словами, цьому сприяють спільні зусилля Google, виробників смартфонів, операторів зв’язку, а також користувачів, які добре прийняли операційку і керовані нею гаджети.
Друге місце на глобальному ринку операційних систем для смартфонів посідає iOS, яка використовується в мобільних пристроях Apple. За даними IDC, Apple поставила на ринок 26,9 млн iPhone за квартал і отримала частку ринку 14,9%. IDC стверджує, що ажіотаж навколо iPhone 5, а також зниження цін на апарати попередніх поколінь, допомогли Apple досягти зростання постачань на 57,3%, в порівнянні з третім кварталом минулого року.
Частки BlackBerry і Symbian квартал до кварталу продовжують скорочуватися. За три звітні місяці було продано 7,7 млн та 4,1 млн пристроїв з цими ОС відповідно. BlackBerry, що посідає третє місце в списку найбільш поширених платформ для смартфонів, займає всього 4,3% ринку. Показник зростання за рік – від’ємний: мінус 34,7%.
Падіння частки Symbian ще більш істотне – 77,3% за рік. У третьому кварталі цього року вона отримала лише 2,3% ринку, хоча поки ще тримається на четвертому місці.
IDC відзначає, що однією з причин зменшення частки Symbian є відмова виробника від підтримки цієї платформи. Компанія Nokia, яка використовувала Symbian у своїх апаратах, цілком переключилася на Windows Phone 8.
Що стосується Windows Phone, то всі виробники смартфонів під управлінням цієї ОС спільними зусиллями встигли поставити на ринок 3,6 млн пристроїв за квартал. Варто відзначити, що поки IDC рахує частку Windows Phone разом з Windows Mobile. За той же період минулого року було реалізовано 1,5 млн пристроїв, тобто зростання поставок виявилося найвищим серед всіх платформ і склало 140%. Втім, платформа займає всього 2% світового ринку і, відповідно, п’яте місце, так що, їй є до чого прагнути.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас