Холдинг Ахметова інвестує 1 млрд рублів у російські шахти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Холдинг Ахметова інвестує 1 млрд рублів у російські шахти

Енергетика
532
Найбільший в Україні приватний енергохолдинг “ДПЕК” в 2012 році інвестує в розвиток вугільних активів у Ростовській області 1 млрд рублів, повідомив заступник губернатора – міністр промисловості та енергетики регіону Олександр Гребенщіков.
З моменту придбання цих активів у липні поточного року і дотепер “ДПЕК” вже інвестував в них порядку 600 млн рублів.
Очікується, що сумарний видобуток вугілля за підсумками 2012 року на ростовських шахтах “ДПЕК” складе 0,4 млн тонн проти 0,5 млн тонн роком раніше. Деяке зниження пов’язане з простоєм шахт в перехідний період, крайньою зношеністю обладнання, відсталістю інфраструктури.
“Основна проблема шахти “Обухівська” – у крайній зношеності обладнання. Інфраструктура потребує капітального ремонту. Ситуація така, що дві лави, які працюють, ще не досягли стабільного рівня видобутку – понад 1 тис. тонн (на добу – ІФ). Поки вони дають десь 800-900 тонн. “ДПЕК” паралельно приводить в порядок інфраструктуру, знаходить нові лави, ремонтує транспорт. Прийшли нові власники – почали активно вкладати кошти”, – зазначив О.Гребенщіков.
Раніше повідомлялося, що “ДПЕК” планує протягом 5 років інвестувати в розвиток вугільних активів у Ростовській області $200-250 млн власних коштів.
У липні 2012 року “ДПЕК” придбав 100% акцій ВАТ “Шахтоуправління “Обухівська”, 100% акцій ВАТ “Донський антрацит” і 66,7% акцій ТОВ “Сулінантрацит” (всі розташовані в Ростовській області). Вартість угоди з купівлі цих активів склала близько $39 млн.
Промислові запаси вугілля придбаних активів оцінюються в 136 млн тонн, сумарний вуглевидобуток у 2011 році склав близько 0,5 млн тонн. ДПЕК планує довести показники видобутку вугілля цих шахт до 2 млн тонн на рік.
ДПЕК створена в 2005 році для управління енергетичними активами групи “СКМ” (Донецьк) Ріната Ахметова. Групі делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас