Холдинг Фірташа інвестує в "Азот" 450-500 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Холдинг Фірташа інвестує в "Азот" 450-500 млн грн

361
Group DF, холдингова компанія українського бізнесмена Дмитра Фірташа, має намір в 2013 році інвестувати в підприємство “Сіверськодонецьке об’єднання “Азот” (група хімпідприємств Ostchem) 450-500 млн грн. Про це повідомили в прес-службі Д.Фірташа.
«Мінімум таку суму ми вкладемо тільки в азотну частину», – цитує прес-служба слова Д.Фірташа під час зустрічі з трудовим колективом підприємства.
За інформацією прес-служби, в 2013 році планується продовжити інвестиційні заходи в цехах карбаміду та аміаку. Згідно з інвестиційним планом Ostchem, сіверськодонецький «Азот» до кінця 2014 року повинен збільшити потужність цеху виробництва карбаміду М-3 до 1,6 тис тонн на добу з 1,2 тис тонн. Також завдяки проведенню ремонту очікується збільшення продуктивності агрегату цеху аміаку 1-А до 1,7 тис. тонн на добу з 1,6 тис тонн.
Крім того, в 2013 році планується витратити близько 40 млн грн на реконструкцію цеху оцтової кислоти.
У прес-службі нагадали, що загалом в 2013 році Group DF планує інвестувати у власні підприємства азотної хімії – «Рівнеазот», «Стирол», Черкаський і Сіверськодонецький «Азот» – від 1 до 1,3 млрд грн.
При цьому за підсумками 2012 року обсяг інвестицій складе близько 1 млрд грн.
Довідка. «Сіверськодонецьке об’єднання «Азот» було введено в експлуатацію у 1951 році. На «Азоті» працює близько 8,7 тис. осіб. Завод є одним з провідних підприємств хімічної галузі України і спеціалізується на виробництві азотних мінеральних добрив (аміак, карбамід, аміачна селітра, калієва і натрієва селітра), органічні спирти і кислоти (оцтова кислота, метанол, формалін, спирт полівініловий, смола карбамідоформальдегідна, товари побутової хімії, вироби з полімерів і полімерних плівок (полімерна продукція, мішки, плівка, побутова хімія), будівельні товари (ґрунтовка, шпаклівка, фарба).
Підприємство входить до групи компаній Ostсhem – керуючої компанії, яка координує підприємства азотної хімії Group DF.
Найбільшим кінцевим акціонером «Сіверськодонецького об’єднання «Азот» є голова Ради директорів Group DF Дмитро Фірташ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас