У київських банках закінчилась валюта - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У київських банках закінчилась валюта - ЗМІ

Валюта
10328
Ситуація з обміном валют в столиці, як і раніше, напружена. Нагадаємо, минулого тижня ми з’ясували, що багато банків ввели обмеження на продаж валюти, в інших доларів немає взагалі.
Вкотре обдзвонивши п’ять банків з найбільшою мережею відділень у Києві, ФІНАНСИ bigmir) net здебільшого натикалися на відмову.
Ощадбанк – лідер за кількістю відділень. Крім того, в державному банку привабливий курс – 8,11 грн/$ при купівлі. Але, зателефонувавши у кілька відділень банку в центрі Києва, ми скрізь чули одну і ту ж відповідь: “Доларів зараз в наявності немає. Як тільки принесуть – ми їх відразу продамо”.
З цього можна зробити висновок, що запасу валюти в банку ніякого (чи він став недоторканним), а тим, хто хоче вигідно купити долар, потрібно вартувати, коли хтось із клієнтів здасть “зелені”. Варто врахувати, що і курс купівлі в Ощадбанку низький – 8,10, тоді як в середньому по готівковому ринку – 8,16.
Не було доларів і у відділенні УкрСиббанку. При цьому співробітниця банку порадила дізнатися, чи з’явилася валюта, ближче до кінця дня.
У Райффайзен Банку Аваль нам відповіли, що долари є, але купити більше $500 неможливо в жодному відділенні.
А в банку Надра нам взагалі запропонували отримати $1000… через три місяці. Справа в тому, що у всіх відділеннях Надра зараз діє обмеження на продаж не більше $200 в одні руки. Але тим, клієнтам, хто хоче обміняти більшу суму, пропонують відкрити депозит в доларах.
Ну, і єдиним банком, де нам сьогодні без проблем погодилися продати $1000, став Брокбізнесбанк. Тільки порадили поквапитися, обмінні операції припиняються о 16.00.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас