Житло військовим будуть видавати на конкурсній основі: Міноборони скаржиться на відсутність коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Житло військовим будуть видавати на конкурсній основі: Міноборони скаржиться на відсутність коштів

Казна та Політика
462
Придбання житла для військовослужбовців на умовах пайової участі та на вторинному ринку житлової нерухомості буде здійснюватися на конкурсній основі, проти відкритих торгів раніше, а спеціально створені розпорядниками держкоштів конкурсні комісії визначать переможців конкурсів протягом 10 днів.
Відповідні зміни до порядку використання коштів держбюджету на придбання (будівництво) житла військовослужбовцям, особам рядового і командного складу внесені Кабінетом міністрів постановою №999 від 15 жовтня, текст якої оприлюднено на його веб-сайті.
Переможцем конкурсу, згідно з документом, визнається учасник, що запропонував житло за найнижчою ціною, при цьому вартість 1 кв. м не повинна перевищувати середньостатистичної в країні згідно з даними Міністерства торгівлі та економічного розвитку України.
Відведений термін для подачі забудовниками документації на участь у конкурсі, перелік якої також затверджено зазначеною постановою, складе не менше 10 днів.
Крім того, уряд встановив, що витрати Міністерства оборони на придбання житла для військовослужбовців Збройних Сил України (ЗСУ) на вторинному ринку житлової нерухомості, не повинні перевищувати 20% загального обсягу витрат на будівництво або придбання житла для особового складу ЗСУ в конкретному році.
Відповідно до держбюджету-2012, витрати на придбання (будівництво) житла військовослужбовцям, особам рядового і командного складу України в поточному році встановлені в цілому на рівні 711,5 млн грн: в т. ч.: для ЗСУ – 500 млн грн, Служби безпеки України – 100,5 млн грн, Державної прикордонної служби – 72 млн грн, Управління держохорони – 34 млн грн і Служби зовнішньої розвідки – 5 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас