Один з найбільших банків Британії отримав збитки у 5 разів вищі від прогнозу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з найбільших банків Британії отримав збитки у 5 разів вищі від прогнозу

293
Royal Bank of Scotland Group Plc (RBS), найбільший банк, контрольований урядом Великобританії, отримав збиток за підсумками третього кварталу 2012 року через перерахунок вартості своїх боргових зобов’язань в поточних цінах, що погіршило кінцевий фінансовий результат на 1,46 млрд фунтів стерлінгів ($2,34 млрд).
Крім того, банк провів додаткові відрахування у розмірі 400 млн фунтів стерлінгів ($644 млн) на компенсацію клієнтам, за страхування кредитів яких була стягнута неправомірна плата.
Як повідомляється в прес-релізі RBS, його чистий збиток у липні-вересні склав 1,38 млрд фунтів стерлінгів ($2.22 млрд) в порівнянні з чистим прибутком у розмірі 1,23 млрд фунтів за аналогічний період роком раніше і збитком 466 млн фунтів у другому кварталі цього року.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували збиток на рівні 276 млн фунтів.
Операційний прибуток банку в минулому кварталі склав 1,047 млрд фунтів проти 2 млн фунтів роком раніше.
Як повідомляє агентство Bloomberg, найбільші британські банки відклали більш ніж 10 млрд фунтів на врегулювання претензій після того, як регулятори наказали їм виплатити компенсацію тим клієнтам, які купували поліси страхування погашення кредиту. У тому числі Lloyds Banking Group Plc виділив на ці цілі загалом 5,3 млрд фунтів, Barclays Plc – 2 млрд фунтів, Royal Bank of Scotland – 1,7 млрд фунтів, HSBC Holdings Plc – 1,1 млрд фунтів.
Акції RBS подорожчали на торгах у Лондоні на 42% з початку року, завершивши сесію в четвер на рівні 287,2 пенсу. Поточна вартість акцій майже вдвічі менша від тієї ціни, яку уряд Великобританії заплатив за папери банку, надавши йому кредит на 45,5 млрд фунтів під час кризи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас